Close

May 22, 2012

Paul Auster: Bogeries de Brooklyn

Era la meva segona incursió al món del senyor Auster després de la difícil entrada que vaig tenir amb la seva Trilogia de Nova York. Dic dificil perquè malgrat ser una de les obres capdals de l’autor no em va acabar d’enganxar. De la mateixa manera que no ho ha fet aquest.

Vaig decidir donar-li una nova oportunitat, aquesta vegada amb un llibre més senzill, planer i entranyable, Bogeries de Brooklyn. Un llibre que explica la historia d’en Nathan, un sexagenari divorciat i amb una vida aparentment gris que se’n va a Nova York a morir (a passar els seus últims anys de la seva vida)  a causa d’una malatia que pateix desde fa temps, però el que es troba és un tram final replet d’aventures i vitalitat.

Fins aquí tot collonut. Llàstima que el resultat final no sigui més que una novel·la en la que hi passen coses, però de forma tan lleugera que sembla que no passi res de veritat. És una novel·la mousse. No puc dir que no m’hagi agradat però si que puc afirmar que ha estat una novel·la totalment prescindible a la meva biblioteca personal. M’ho hauré de pensar la propera vegada que tingui un llibre de l’Auster al davant.